The Dynamics Live On Stage

The Bluesbastards hebben voor u vastgelegd:

The Dynamics op Zoetermeer Blues Festival 2 juni 2018.

De jonge band The Dynamics komen uit Heerlen, waar kennen we die plaats ook al weer van?

The Dynamics
The Dynamics

Biografie

The Dynamics
The dynamics

Allen zijn op hun eigen instrument grootheden en uitzonderlijk getalenteerd.

Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij oa. Mojo en Buro Pinkpop, met als gevolg dat The Dynamics zijn geboekt voor de openings-act van een uur op de 34ste editie van het Pinkpop BluesRock-Festival in 2017, waar zij wederom een enorm succes boekten. Niet alleen de recensies van Jan Smeets logen er niet om; Ook Jan Akkerman was bijzonder onder de indruk van het optreden!

Halverweg 2017 zijn er plannen gemaakt om de band in 2018 op diverse locaties in Europa op te laten treden. Er is interesse vanuit België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Engeland en Polen om The Dynamics naar diverse podia te halen. Niet alleen in het buitenland zijn de interesses gewekt, maar zeker ook in eigen land. Eind 2017 zal er een documentaire over de band worden uitgezonden op TV en diverse radiostations uit Nederland en België benaderen het management voor interviews en daarmee groeit de populariteit van de band gestaag!

Inmiddels heeft de band drie cd’s uitgebracht:

  • Uninhibited Mind
  • Story Teller
  • Een promo-cd

Voor het begin van 2018 staat een vierde CD-release gepland met daaraan een promotie-tour door Nederland.

Tijdens ieder optreden, van muziek-café tot festival, weet deze band het publiek te verbazen. Dusdanig, dat bij festivals waar zij als “busker” werden geboekt, meer succes boekten dan menige “sterren”!

Voor het seizoen 2018 staat deze band al geboekt op podia als “Zoetermeer Blues”, waar zij inmiddels al lang niet meer als “busker” worden geboekt, maar Primetime op Mainstage aanwezig zullen zijn en soms zelfs als “Headliner”!

The Dynamics is een uitzonderlijke, bijna on-nederlandse band, die als een komeet furore maakt.

The Dynamics is een puur Limburgse Blues&Rock-formatie, gevormd rond frontman en gitarist/zanger Chivy Kuhles. Met een enorme snelheid op de gitaar weet hij keer op keer het publiek te verbazen en wordt in vakbladen omschreven als “gitaar-virtuoos” en “kunstenaar op de snaren”. Met zijn vorige band, CatB (Chivy and the Bluezicians) en de huidige BluesRock-band The Dynamics heeft hij al vele successen weten te boeken op grote podia, waaronder vele anderen: het Southern Blues Festival, JekerJazz, Festival, diverse grote Bevrijdings-festivals en WarChild.

The Dynamics is in 2016 opgestart en komt voort uit Chivy’s vorige band: CatB. In oktober 2017 heeft er een wijziging in de band plaatsgevonden. De bassist en 2de gitarist hebben vanwege het drukke programma van The Dynamics moeten afhaken, daar het niet meer te combineren viel met het privé-leven.

De band bestaat inmiddels uit drie leden:

  • Chivy Kuhles (Gitaar/Zang)
  • Math Parinussa (Basgitaar/Zang)
  • Stephen van Dolder (Drums)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *